Tour Facilitair

Dé Tour Facilitair, het sportieve evenement voor heel facilitair Nederland

Iedere eerste woensdag van de maand juni fietst een groep van maximaal 100 facilitair professionals een prachtige tocht van ongeveer 80 kilometer.
Opdrachtgevers, leveranciers en consultants. Iedereen die werkzaam is in het facilitaire management en die van fietsen houdt, is op die dag welkom!


Lees hier meer over Tour Facilitair 2017.

Het programma van de dag is even aantrekkelijk als doelgericht. We genieten eerst van een overheerlijke lunch, stappen dan op de fiets voor onze toertocht en sluiten de dag af met een borrel. De ideale gelegenheid om na te praten en op informele wijze vakgenoten te ontmoeten. De partners van Tour Facilitair verzorgen de start- en finishplaats en tussenstop.

Het eerste deel van de route fietsen we in peloton en in rustig tempo. Het tweede deel is gepijld, dit deel fietsen wij individueel en in eigen tempo. Veiligheid staat bij Tour Facilitair voorop. Renners van de organisatie fietsen het peloton tijdens het eerste deel van de route voor, zij bepalen het tempo. Tijdens dit deel van de route wordt het begeleid door meerdere gecertificeerde gemotoriseerde verkeersregelaars. Er worden geen weggedeeltes afgezet, wel proberen de motards er voor te zorgen dat wij zonder oponthoud verkeerslichten en kruispunten kunnen passeren.

Gedurende de toertocht rijden er auto’s van de organisatie mee. Hierin zitten medewerkers van Het Rode Kruis die desgewenst eerste hulp kunnen verlenen. Ook onze hoffotograaf zit in één van deze auto’s. Hij legt onze sportieve prestaties vast op de gevoelige plaat. De organisatie verleent ook assistentie als een renner technische problemen heeft. Zij probeert hem of haar dan weer op gang te helpen. Als dit niet lukt, kan de renner instappen.