2024 EDITIE

Een heerlijk zonnetje en goede gesprekken op de fiets!

Het is woensdag 5 juni 2024. Niet zo maar een woensdag, nee, deze dag vindt de 8e editie plaats van Tour Facilitair. Ruim 220 fanatieke wielrenners uit het facilitair werkgebied verzamelen zich bij het Topsportcentrum Rotterdam voor een leuke en sportieve middag. Vaste partner Vitam verzorgt dit jaar de ontvangst met goede koffie en (h)eerlijke sandwiches in een geweldige ambiance. De roze beachflags van The Food Office wapperen in een matig windje, de kettingen worden gesmeerd én her en der wordt er nog wat lucht in de bandjes geblazen. Even na één uur, vlak na het welkomstwoord van initiatiefnemer Pieter van de Graaf, klinkt het startschot voor de renners.

Begeleid door motards en volgauto’s rijden zij een route door een echt Hollands landschap. Onderweg maakt de karavaan een overtocht met het pontje bij Schoonhoven alwaar men wordt ontvangen bij de tussenstop. Appeltaart en een verkoelend drankje staan hier klaar.

De route wordt deze dag afgesloten met een lastige klim op de Van Brienenoordbrug. De renners draaien met een koffiemolentje richting de top en ontvangen daar de bonificatiepunten. Na de finish staat er een heerlijk buffet klaar om de energie weer aan te vullen en de ervaringen worden gedeeld.

Een fantastische dag waar netwerken, gezelligheid én sportiviteit centraal stonden!

Binnenkort volgt meer informatie over Tour Facilitair 2025.